PIHATTO

IDEOLOGIA

Hevonen on luontaisesti laumoissa laiduntava pakoeläin joka liikkuu useita kymmeniä kilometrejä vuorokaudessa ruokaa etsien, ja liikkumista aktivoivissa pihatoissa tämä toteutuukin.

Pihatossa hevosella on vapaa kulku sisälle ja ulos oman halunsa mukaan ympäri vuorokauden ja vuodenajan, ovia ei siis suljeta. Ulkoilualueet on isot ja yhteisenä "karsinana" on iso vedoton ja hyvin kuivitettu makuuhalli.

Pihatossa asuva hevonen on pääsääntöisesti onnellinen, helppo käsitellä, suolisto toimii, jalat ei turvottele seisomisesta, lämmönsäätelyjärjestelmä toimii, vapaat ei kerrytä "pöllövirtaa" sekä lihaksisto ja luusto on vahva. Kaikki nämä, plus paljon muita hyviä ominaisuuksia seuraa kun hevonen saa elää lajinmukaisesti, laumassa liikkuen.

- ONNELLISIN HEVONEN VAELTAA LAUMASSA RUOKAA ETSIEN.-

MEIDÄN PIHATOT

Tilallamme on 2 pihattoa, tammoille, sekä ruunille (& nuorille oreille) omansa.  Makuuhallit on eristetty, kulkuovia on riittävästi, betonilattia. Kuivikkeena käytämme turvetta ja olkea. Molemmissa on oma talvilämmin uimurivesiautomaatti, suolaa sekä kivennäiskivet. Ulkoilualueita on yhteensä n. 5ha, jotka on läpi vuoden käytössä. 

Makuuhallit tyhjätään kerran vuodessa, kesäisin,  ja kuiviketta lisätään tarvittaessa vuoden mittaan. Alla oleva lanta "palaa" ja pitää patjan mukavan lämpöisenä talvellakin. 

Siivous tehdään koneelliseesti, sekä sisällä että pihalla  ja näin hevoset tottuvat kuin itsestään myös niiden läsnäoloon.

Ruokintapisteet on sijoitettu liikuntaa lisäävästi. Heinä on joko vapaasti tai vaihtoehtoisesti kaikkien omistajien yhteisestä sopimuksesta rajoitettua. Saatavuuden mukaan pyrin pitämään hyvänlaatuista olkea vapaasti saatavilla.

Pihassa on aidattu sekä valaistu kenttä (20*35m) ja hyvät, rauhalliset maastot.

Hevosilla omistajineen on talli käytössään, sis. pesupaikka lämpimällä vedellä, infrapunalämmitin, 2 karsinaa, varustehuone, keittiö ja 2 kaappia jokaiselle.

Lämmin vessa on autotallirakennuksessa olevassa pannuhuoneessa.

Pihattolaumat pyritään pitämään mahdollisimman vakaina stressin ja vahinkojen minimoimiseksi. Turvallisuuden lisäämiseksi uusi laumaan liittyvä hevonen tutustuu aina ensin laumaan viereisestä tarhasta.

Mahdollisiin lyhyempiin tarpeisiin tarjoamme yksityispihattoa.

Maatilamme porukkaan kuuluu lisäksi paljon muitakin eläimiä, myös niitä on kohdeltava asiallisesti -> Tämä on niidenkin koti.

Meillä turvallisuus ja hyvinvointi on  suuressa arvossa, joten keskitytään huolehtimaan kaikkien, niin ihmisten, kuin eläintenkin viihtyvyydestä ja terveydestä, kiitos :)

-AJA PIHASSA ERITYISEN VAROVASTI, ELÄIMIÄ ON IRTI!